Glas Javnosti

UGOSTITELJIMA NAPISANO VIŠE OD 500 PREKRŠAJNIH NALOGA! Mnogi su skratili radno vreme u znak protesta (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kažnjavanje onih koji nemaju kovid propusnicu, a nalaze se u nekom od ugostiteljskih objekata počelo je u ponedeljak od 22 sata.

Sinoć je počelo kažnjavanje onih koji borave u zatvorenim ugostiteljskim objektima, a koji nemaju kovid propusnicu. Mnogi ugostiteljski objekti skratili su radno vreme do 22 časa, kaže pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Dr Goran Stamenković je, za RTS kaže da je u lokalima koji su radili posle 22 časa uglavnom poštovana obaveza posedovanja kovid propusnica, a građani su najčešće imali sertifikat o vakcinaciji.

Dodao je da je sinoć bio intenzivan inspekcijski nadzor, ali da su mnogi ugostiteljski objetki sami ograničili radno vreme i prestali da rade od 22 časa.

ŠTA TVITERAŠI MISLE O KOVID PROPUSNICAMA? U državi gde se kupuju diplome i doktorati uvode se kovid propusnice! ha-ha-ha (FOTO)

ŠTA TVITERAŠI MISLE O KOVID PROPUSNICAMA? U državi gde se kupuju diplome i doktorati uvode se kovid propusnice! ha-ha-ha (FOTO)

Ta je slika, kako kaže, zabeležena širom Srbije, od Vranja do Subotice.

Da li to govori da su poslodavci nespremni zvog svojih zaposlenih koji možda nisu vakcinisani, to ćemo videti. Mislim da to nije opravdanje, da se o ovome dosta dugo već priča i da je bilo vremena za dobre pripreme -  rekao je Stamenković.

Ističe da se obaveze prema državi moraju poštovati jer je ovo važna protivepidemijska mera.

- Potrebno je da nam budu partneri. Ne da ih kažnjavamo, nego da obezbede uslove, da poštuju kovid sertifikat i da svi ili budu vakcinisani ili budu provereni, da bismo sprečili kovid 19 i ovo opterećenje zdravstvenog sistema", poručio je Stamenković.

Dodaje da se ne odustaje ni od dnevnih nadzora, da se kontrolišu tržni centri, hipermarketi, kao i javni saobraćaj.

KOVID PROPUSNICE SU SAMO POČETAK: Za sedam dana još rigoroznije mere!

KOVID PROPUSNICE SU SAMO POČETAK: Za sedam dana još rigoroznije mere!

Prema njegovim rečima, u toku prošle nedelje bilo je preko 21.000 nadzora, skoro za 85 odsto više nego početkom meseca. Broj prekršajnih naloga povećan je skoro tri puta - samo prošle nedelje pisano je skoro 500 prekršajnih naloga.

- Duplo je povećan broj prekršajnih naloga izrečenih ugostiteljskim objektima, a i dalje se krše mere. Čak 22 pravna lica i preduzetnika je kažnjeno, nemali broj u trgovinskim objektima - 32 vlasnika, odnosno pravna lica, od 198 prekršajnih naloga, tu su i korona redari. I u javnom saobraćaju je kažnjeno 11 prevoznika -  rekao je Stamenković.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR