Glas Javnosti

U Žarkovu i dalje divlja deponija: Došli, islikali se, a sad mi – DA SE SLIKAMO

Društvo
Autor: Glas javnosti

U potoku Paripovac u beogradskom naselju Žarkovo, ispod mosta za pešake i vozila, i dalje se nalazi divlja deponija.

Gradske i institucije opštine Čukarica su krajem februara organizovale čišćenje deponije u potoku Paripovac, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić tada je najavio da će to biti uređena površina.

„Ja u ovom kraju živim pet godina i otkad sam tu znam za ovu deponiju. Stalno se žalimo, pišemo dopise, imamo neka obećanja ali uglavnom je sve uz pisanoj formi. Pre mesec dana je obećano da će ovo biti zatrpano, tu je bio zamenik gradonačelnika, obećao da će biti očišćeno, došli, islikali se, a sada mi meštani da se slikamo“, rekla je za N1 meštanka Žarkova Danijela Vuković.


U neposrednoj blizini deponije su stambene zgrade i neformalno naselje.

"Tu je naselje koje se proširilo, pa i njihovo smeće završava dole. Tek pre jedno mesec dana postavljeni su kontejneri ovde. Ljudima treba da se obezbedi neki smeštaj, država treba da se pobrine za to, da se zbrinu i da se sve ovo očisti i sredi. Obećavali su nam i igralište za decu, deca se igraju na parkinzima i u dvorištu škole. Ovaj miris koji vi sada osećate, mi to svaki dan osećamo u stanovima, posebno kada je vreme ovakvo", naglasila je Danijela Vuković iz beogradskog naselja Žarkovo za N1.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Mara u 30.04.2022 05:55:13 h
     0 
A da ta stoka prestane da baca smece, mozda bi bilo bolje, i da se stanovnici organizuju i da malo to pociste. Smece ne pada sa neba, bacaju ga ti koji tu zive.