Glas Javnosti

U Vojnoj gimnaziji oko 170 građana peti dan čeka rezultate testova na koronu

Društvo
Autor: Глас јавности

Nakon sletanja iz Frankfurta u Beograd, smešteni u internat VG u Beogradu

Oko 170 građana Srbije peti dan, nakon sletanja u Beograd iz Frankfurta, čeka rezultate testova na Covid-19, smešteni svi zajedno u internatu Vojne gimnazije u Beogradu

Oni su 27. marta sleteli i odmah na aerodromu testirani na virus korona, a potom smešteni u internat do dobijanja rezultata. Jedna od građanki je i Ljiljana Š. iz Bačke Topole, koja za 021 kaže da je grupi rečeno da će rezultati biti gotovi već sutradan, 28. marta. Međutim, od tih rezultata nema ni traga.
 
"Ko bude pozitivan, ići će na lečenje. Oni sa negativnim rezultatima, rečeno nam je, ići će u kućnu izolaciju. Niko nam do danas ništa nije rekao, niti nas je bilo ko obišao. Mi ne znamo šta da radimo - ovde ima i trudnica, male dece, a svi smo smešteni zajedno. Ukoliko među nama ima zaraženih, i oni koji su bili zdravi verovatno su sada zaraženi", kaže ova građanka.
 
Test koji im je rađen na aerodromu, u ovom slučaju, mogao bi da bude bezvredan jer su se građani negativni na virus u međuvremenu mogli zaraziti.
 
"Na dve tuš kabine ide 50 ljudi. Smešteni smo u sobama od po četvoro, poslata nam je doktorica, koja nije došla ni da pregleda jedno od dece koje je tokom jedne od večeri imalo temperaturu. Za razliku od smeštenih na sajmu, mi imamo toplu vodu i tuševe, imamo tri obroka i udobnost, ali mi ne znamo da li smo bolesni ili nismo. Nas su potpuno zaboravili", priča Ljiljana Š.
 
Kako dodaje, smešteni na sajmu su testirani dva puta i potom, s dva negativna testa, pušteni kućama, dok grupa od 170 građana peti dan čeka da sazna rezultate.
 
"Ovaj objekat drži vojska, oni ne znaju ništa da nam kažu, a oni koji bi trebalo da nam daju informacije ne pojavljuju se", priča građanka. 
 
Podsetimo, ova grupa stigla je avionom Er Srbije A320 u petak, 27. marta. Avion je dovezao grupu iz Berlina, usput pokupio putnike iz Frankfurta i u popodnevnim satima stigao na aerodrom u Beogradu. Za ove građane pripremljen je poseban prostor za smeštaj i testiranje, koje su obavili sanitarni inspektori.

(Izvor:021)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR