Glas Javnosti

U toku prljava igra na RTS - Bujošević ne da fotelju!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Do konačnog izbora novog generalnog direktora Javnog servisa ostalo je nešto više od mesec dana. Zapravo, rok od 45 dana počeo je da teče prihvatanjem kandidata, s tim što odluka može biti doneta I ranije.

Međutim, kako se bliži dan izbora, igraju se sve veće i prljavije igre na RTS, a kako saznajemo od naših izvora u toj medijskoj kući, sve se radi pod dirigentskom palicom još uvek aktuelnog direktora, Dragana Bujoševića.

Da podsetimo, pre desetak dana su otvorene koverte sa imenima kandidata, jedna je odbačena, odbačena je i Bujoševićeva, pa su ostala dva kandidata, dugogodišnji snimatelj i direktor fotografije Vasko Vasović i urednik PGP RTS Marko Milutinović. Na prvi pogled, Bujošević je namerno predao nepotpunu kandidaturu (kao slučajno je nije potpisao) jer mu je sa najvišeg mesta rečeno da je ‘već pušten niz vodu’, pa je zato i odustao. Međutim, upravo je u tome caka - direktor je zapravo samo reda radi kandidovao Milutinovića, za koga je znao da nema nikave šanse, a jedini cilj je bio da se ospori kandidatura Vasovića. Na taj način, on planira da preko svojih članova Upravnogi odbora dovede do toga da izbora i ne bude i to tako što će UO odbaciti prijave oba kandidata. Kad se to desi, on ostaje na čelu Javnog servisa u VD stanju, a to može  da tarje godinama.

Da igra ne prestaje, dokaz je i fantomsko pismo članova Upravnog odbora sindikata ‘Nezavsinost’ televizije u kojem se na najgrublji mogući način vređa ime i  rad Vasovića. Tekst je objavljen u Danasu, a ispostavilo se da ga je potpisalo samo troje od 14 članova pomenutog sindikata. Naši izvori apsolutno su ubeđeni da i iza ovog pamfleta stoji Bujošević. Već sutradan, gnevne Vaskove kolege objavile su odgovr na pismo sindikata i sa gnušanjem odbacile sve navedeno.

Kakav će epilog cele ove priče biti, videće se uskoro, ali ako se i ostvari Bujoševićev scenario, biće velika šteta, jer će na taj način biti propštena šansa da se RTS konačno podigne na noge i vrati svoj već davno izgubljeni  ugled. Upravo to je spreman da sprovede Vasović što je i izneo u svojih deset tačaka, a sve sa ciljem, kako je naveo da RTS zaista postane javni, a ne politički servis, i samo i jedino u službi građana, a ne političara na vlasti. Svojim decenijama sticanim ugledom on to garantuje, a ima i podršku praktično svih 2.600 kolega, koji vrlo dobro znaju da je čovek od integriteta, izuzetan radnik I, na kraju, pravi kolega.

E sad, ovo što  planira da od te kuće više ne pravi pričaonicu za čelnike vlasti, verovatno i jeste razlog zašto upravo njima Vaskova kandidatura bode oči i da mu zbog toga podmeću klipove, s ciljem da zadrže već dokazano poslušnog Bujoševića. S druge strane, EU i SAD već mesecima Vučiću nabijaju na nos što  medije drži pod najstrožom kontrolom, a to je pored nedostatka pravne države, i kljjučni razlog zašto  nam ne dozvole brži put ka Uniji. Možda ga to i prelomi, pa pusti RTS da samo radi svoj posao, neće ga to previše koštati, Pink i Hepi će bez problema odrađivati njihov posao. I puštaće Džekija Čena do besvesti…

G.J.  

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR