Glas Javnosti

У Србији забрањене посете домовима за старе и геронтолошким центрима

Društvo
Autor: Danas.rs

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, Зоран Ђорђевић, данас је наложио свим установама за смештај у систему социјалне заштите у које спадају и домови за старе и геронтолошки центри, стриктну забрану посета, као једну од мера заштите против ширења вируса, објављено је на сајту Министарства

„Држава је предузела низ мера како би заштитила грађане, забрана посете је само једна од њих. Наши најстарији грађани, према речима струке, спадају у категорију ризичних, и најосетљивијих, када је у питању корона вирус“, а забрана посета представља превентиву за то, рекао је Ђорђевић.

Министар је истакао да је до јуче важила препорука да се установе у оквиру система социјалне заштите не посећују, али су од данас посете најстроже забрањене.

Додао је да обавештења о забрани посета морају да буде истакнута у тим установама, а о свим актуелностима јавност може да се обавести путем сајта Министарства.

„Лично ћу обићи установе да видим да ли су предузели све мере. Поред тога хигијена мора да буде на највишем нивоу“, казао је Ђорђевић.

У договору с Министарством здравља обезбеђене су маске и друга заштитна опрема и средстава за дезинфекцију у установама социјалне заштите.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR