Glas Javnosti

U Sabornu crkvu u Požarevcu nepotrebno upala policija

Društvo
Autor: Glas javnosti

Policija u Požarevcu došla je juče popodne u Sabornu crkvu tragom informacije da se okupio veći broj vernika kao i da ne poštuju propisane mere. Naime, navodno su se svi pričešćivali iz jedne kašičice.

"Policijski službenici Policijske uprave u Požarevcu odmah po prijavi da se u Sabornoj crkvi u četvrtak prepodne okupio veći broj vernika na liturgiji izašli su na lice mesta i utvrdili da se u crkvi nalazi oko 20 ljudi koji su poštovali mere propisanog odstojanja.

Po dolasku policije u crkvu nije uočeno da su sveštenici obavljali pričest vernika, a među njima nije bilo osoba starijih od 65 godina.

- Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da nema elementa krivičnog dela i da mu se o preduzetim merama i radnjama dostavi izveštaj - izjavio je načelnik Policijske uprave Požarevac Srđan Lazić, saopšteno je iz PU u Požarevcu.

Saopštenjem se oglasila i Eparhija braničevska.

"Obaveštavamo vas da smo sveštenicima dali nalog da se bogosluženje vrši u crkvi  iza zatvorenih vrata, uz sasluživanje pojca i crkvenjaka. Vernicima smo, takođe, to saopštili i uputili ih da posle službe mogu dolaziti u crkvu uz pridržavanje svih propisanih zaštitnih mera. Napominjemo da se Eparhija braničevska, od početka proglašenja vanrednog stanja, pridržavala svih propisanih mera Vlade Republike Srbije"  navodi se u saopštenju Eparhije braničevske.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR