Glas Javnosti

U Rumi se gradi fabrika i logistički centar na 250.000 kvadrata

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ulaganje kineske kompanije „Haitijan internešenel“.

Kineska kompanija „Haitijan internešenel“ (Haitian International) širi svoj posao u Evropi gradnjom fabrike i logističkog centra u Rumi


Moderna fabrika i logistički centar na više do 250.000 kvadratnih metara gradi se u Rumi kao investicija kineske kompanije „Haitijan internešenel“, a početak rada najavljuje se za prvi kvartal 2025. godine, saopštava kompanija na svom vebsajtu.

Pogon u Srbiji deo je proširenja poslovanja kineske firme u Evropi i kao deo globalne strategije razvoja dugoročne internacionalne kompetitivnosti i pozicioniranja na tržištu kao garanta, „na krizu otpornog“ protoka transporta i logistike.

Kao savršeno mesto za pozicioniranje na glavnim logističkiim osovinama u ovom delu Evrope, „Haitijan“ je izabrao Rumu, gde je 20 aprila održana ceremonija početka gradnje prve faze. Sami radovi na konstrukciji hale koja će prvobitno imati 161.000 kvadrata, kao i 59.000 kvadrata kancelarijskog prostora sa kantinom, biće započeti najesen.

Ruma odlična lokacija

Prema ranijim najavama, u Rumi će se graditi fabrički kompleks za proizvodnju industrijskih mašina za brizganje plastike, mašina za sečenje i livenje. Kompleks je planiran u radnoj zoni Rumska petlja, na parceli od oko 250.000 m2, a u planu je proizvodnja od ukupno 250 mašina godišnje, vidi se iz idejnog rešenja projekta koje je izradio beogradski „Mašinoprojekt kopring“.

Glas javnosti/bizportal.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR