Glas Javnosti

U REGIONU 10.000 NESTALIH: Ko ne sarađuje?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Skoro 10.000 osoba se u regionu vode kao nestale u ratovima, rečeno je u Beogradu, posle sastanka predstavnika Komisije za nestale Vlade Srbije, Instituta za nestale Bosne i Hercegovine i Komisije za nestala lica Crne Gore.

Važno je da porodice dobiju što više informacija, izjavio je predsednik Komisije za nestale Vlade Srbije Veljko Odalović, uz podatak da 9.863 osobe imaju status nestalih. Naveo je da Beograd već tri godine nema saradnju sa Hrvatskom, a sa Prištinom 18 meseci, izveštava Fonet.

– Sa Hrvatskom smo imali sastanke dva puta godišnje, a sada je došlo do nerazumnog zastoja, za koji nema razloga, rekao je Odalović i dodao da je postojala namera da aktivnosti sa Prištinom dobiju novi kvalitet tokom razgovora u Briselu, ali se to nije dogodilo.

Direktor Instituta za nestale osobe BiH Mujo Hadžiomerović je naveo da je utvrđen identitet 75 odsto osoba koje se vode kao nestale na prostoru bivše Jugoslavije.

– Naša saradnja je primer ostalim susedima da se pridruže onome što smo postigli. Radimo na novim tehnologijama, kako bismo došli do informacija, rekao je Hadžiomerović i izrazio nadu da će efikasnost tog procesa biti podignuta na viši nivo.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR