Glas Javnosti

U ponoć ističe rok dostavljanje finansijskih izveštaja APR-u

Društvo
Autor: Glas javnosti

Agencija za privredne registre (APR) objavila je da 31. marta u ponoć ističe rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2022. godinu.

Zaključno sa jučerašnjim danom, obavezu dostavljanja izveštaja, u skladu sa Zakonom o računovodstvu, ispunilo je oko 213.000 pravnih lica i preduzetnika, što je oko 4.000 izveštaja više u odnosu na isti dan prethodne godine, navodi se u saopštenju APR-a.

„S obzirom da se očekuje prijem još oko 65.000 izveštaja, odnosno da veliki broj obveznika svoje izveštaje pripremi i dostavi poslednjeg dana roka, Agencija je, u petak, 31. marta do ponoći, obezbedila dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku radi pružanja stručne pomoći u vezi sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja i tehničke podrške obveznicima, koja je i inače redovno dostupna radnim danima u Agenciji. Kontakt putem telefona će biti moguć do 15 časova, a posle toga samo imejlom“, navodi APR.

APR podseća da se na njenoj internet stranici, u okviru Registra finansijskih izveštaja, mogu pronaći sve informacije, odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2022. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, a eventualna sporna pitanja mogu se slati na elektronske adrese navedene u saopštenju na sajtu APR.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR