Glas Javnosti

U ponedeljak se nakon deset meseci pušta u saobraćaj Glavna u Zemunu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Glavna ulica u Zemunu, na čijih 800 metara od Avijatičarskog trga do Karamatine su radovi započeti krajem aprila prošle godine, a zbog kojih su mesecima bili ogromni saobaćajni kolapsi u ovom delu grada, u saobraćaj će definitivno biti puštena u ponedeljak.

Da licitiranja sa rokom za otvaranje zemunske saobraćajne žile kucavice više neće biti može se zaključiti na osnovu saopštenja Sekretarijata za javni prevoz koji je objavio da se od 12. februara ponovo uspostavlja autobuski saobraćaj u Glavnoj ulici.
- Završetkom rekonstrukcije Glavne, na delu od zone raskrsnice sa Avijatičarskim trgom do zone raskrsnice sa ulicom Karamatina, uspostavlja se redovan režim linija javnog prevoza 17, 45, 73, 82, 83, 84, 88, 610, 611, 703, 704, 705, 706, 706E, 707, 704N i 706N - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, kraj radova u Glavnoj u Zemunu simbolično je obeležen litijom za Bogojavljenje, ali za stvarni završetak sveg posla i procedura neophodnih za njeno puštanje u saobraćaj bilo je potrebna još nekoliko nedelja pre svega zbog postavljanja završnog sloja asfalta, iscrtavanja horizontalne saobraćajne signalizacije, provere i primopredaje vertikalne saobraćajne signalizacije, kao i zbog završnih radova na trotoarima i postavljanja urbanog mobilijara. Tako su među poslednjima postavljene pojedine klupe i dekorativne žardinjere na trotoarima u Glavnoj.
U toku skoro desetomesečnih radova na nepunom kilometru saobraćajnice ova ulica je uz sređene instalacije i kolovoz dobila i nov drvored, preuređene trotoare pokrivene granitnim pločama, novu javnu rasvetu...

Rekonstrukcija, za koju je invesitor beogradski Sekretarijat za investicije, započeta krajem aprila i radovi su tada upravo i bili oročeni na februar 2024, a za posao su bili zaduženi izvođači koje je predvodio Štrabag. Kao i u nekim prethodnim velikim obnovama ulica u Beogradu, ni ovog puta nije izostalo iznenađenje u vidu stanja podzemnih instalacija i neplaniranog posla što je na kraju promenilo krajnji ceh za obnovu Glavne. Kako je uoči završetka radova izvestila Politika, umesto prvobitno planiranih i ugovorenih 540 miliona dinara bez PDV-a, za posao obnove biće izdvojeno još 85,5 miliona dinara bez PDV-a, jer se menjala vodovodna cev fi 250 celom dužinom ulice, što nije bilo predviđeno projektom zato što se na osnovu uslova Vodovoda smatralo da je ispravna, a kada se otkopalo videlo se da baš i nije tako.

Glas javnosti /E05S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR