Glas Javnosti

U Pirotu sa radom počinje vrtić u nekadašnjoj Pedagoškoj akademiji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Deo prostorija nekadašnje Pedagoške akademije u Pirotu adaptiran je i od 1. februara tamo će sa radom početi izdvojeni deo vrtića "Zmaj" koji će imati dve vaspitne grupe pirotskih mališana za celodnevni boravak.

Problem sa manjkom mesta u pirotskim vrtićima i mališana koji čekaju na upis, Grad Pirot pokušaće da reši otvaranjem novih kapaciteta u adaptiranom prostoru zgrade sadašnje Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija iz Niša koja ima svoj odsek u Pirotu.

Od 1. febuara tamo će u celodnevnom boravku boraviti 47 deteta, a kako kažu u Predškolskoj ustanovi “Čika Jova Zmaj”, grupe su formirane sa liste čekanja za 2022/23. godinu.


Krajem godine utvrđena je nova ekonomska cena po kojoj će roditelji u Pirotu za celodnevni boravak plaćati 4.914 dinara, umesto dosadašnjih 4.295 dinara, što je povećanje od oko 15%.

Ovih dana se očekuje da zvanično sa radom počne i prvi privatni vrtić u Pirotu kapaciteta oko 150 mesta, koji će se takođe subvencionisati iz gradskog budžeta, u istom procentu u kome se subvencioniše i boravak u Predškolskoj ustanovi, a u gradu se nadaju da će se time drastično smanjiti liste čekanja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR