Glas Javnosti

SVI CRNOGORCI koji pokušaju da uđu u Srbiju BIĆE VRAĆENI SA GRANICE: Ovako trenutno stoje stvari!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Crnogorski ambasador u Beogradu Tarzan Milošević izjavio je za televiziju da je od subote državljanima Crne Gore zabranjen ulazak u Srbiju. Jedino će moći da uđu oni sa uputom za lečenje u nekoj od ustanova.

Kako je Tarzan rekao, imali smo situacije da su ljudi vraćani sa granice Crne Gore i Srbije, ali jasno je da postoji uputstvo Vlade Srbije po kom građani Crne Gore i ostalih država trenutno ne mogu da uđu u Srbiju.

Vlada Srbije će u najskorijem periodu propisati bliže uslove o boravku pacijenata kojima je potrebno lečenje u Srbiji.

-Zamolio bih sve građane da sačekaju par dana. Ako je neki hitan slučaj da se jave Ambasadi Crne Gore u Srbiji- rekao je on.

Ambasador je objasnio da -mi tražimo od Ministarstva zdravlja saglasnost, oni nas upućuju na komisiju koja je formirana, i ta komisija odobrava ulazak naših građana kojima je dolazak hitno potreban-.

-Svi ostali, turisti ili oni koji imaju imovinu u Srbiji, ne mogu ovog momenta ući u Srbiju, jer će biti vraćeni s granice- rekao je Milošević.

Kako kaže let helikoptera i malih aviona biće obezbeđen za pacijente iako je situacija jako teška i većina bolnica je pretvorena u kovid bolnice.

S druge strane, državljanima Srbije je od 15. marta zabranjen ulazak u Crnu Goru, a kada iz Srbije u nju dodju njeni državljani ili stranci sa stalnim boravkom, moraju u institucionalni karantin.

Oni moraju da se jave Ambasadi u Beogradu koja im daje odobrenje za povratak, posle čega ih odredjenim danima policija sprovodi od granice do karantina.

Po nezvaničnim informacijama, zbog nedostavka karantina mnogi crnogorski gradjani ovih dana ne mogu da se iz Srbije vrate u Crnu Goru.

Ambasador Crne Gore je apelovao na sve građane Crne Gore koji žele da se vrate u svoju zemlju, da se pre toga jave Ambasadi i budu strpljivi jer ima mnogo poziva na koje će odgovoriti.

Milošević je danas objasnio da deca mlađa od 11 godina, kao i stariji od 70 godina, i oni koji se vraćaju s lečenja u Srbiji, idu u samoizolaciju i moguće je da u Crnu Goru uđu na bilo kojem graničnom prelazu.

(Izvor: Novas)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR