Glas Javnosti

U ovom delu Srbije danas će padati kiša

Društvo
Autor: Glas javnosti

Najniža temperatura danas od 4 do 12 °C, a najviša od 12 do 20 °C

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u jugozapadnoj Srbiji (naročito južno od linije Priboj –Prijepolje – Sjenica – Novi Pazar), kao i na zapadu Kosova i Metohije danas će biti pretežno oblačno sa obilnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Danas u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar sa najjačim udarima tokom jutra oko 18 m/s.

Snežne padavine očekuju se na najvišim planinana iznad 1500 i 1600 m.


U ostalim krajevima promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz znatno manju količinu padavina, koje će biti češće najpre rano ujutro, a zatim uveče i u toku noći.


Vetar umeren i jak, na planinama i u Banatu i sa udarima olujne jačine, posle podne u košavskom području u slabljenju.

U petak nas očekuje sneg

Sneg će u petak od jutarnjih sati početi da pada prvo na jugozapadu Srbije, a tokom vikenda i u ostalim krajevima.

U zapadnoj, jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji napadaće od 10 do 30 centimetara, najviše na planinama, dok će se manji snežni pokrivač formirati u Vojvodini, Beogradu i Pomoravlju.

U košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata i u jugozapadnoj Srbiji u utorak uveče noću i u sredu ujutro kada se očekuju udari vetra preko 25 metara na sat. Sneg će u petak od jutarnjih sati početi da pada prvo na jugozapadu Srbije, a u toku dana i u subotu i u ostalim krajevima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR