Glas Javnosti

U ovoj opštini na jugu Srbije SMETOVI DVA METRA, sela bez struje, lokalni putevi neprohodni

Društvo
Autor: Glas javnosti

Snežne padavine pogodile su i jug Srbije, a najteže je u opštini Crna Trava.

Na području opštine Crna Trava visina snega je jedan metar, a u smetovima u brdsko planinskim predelima i do dva metra, pa su svi lokalni putevi do udaljenih sela neprohodni, kaže za Jugmediu predsednik ove, po broju stanovnika, najmanje opštine na jugu Srbije, Slavoljub Blagojević.

Dodaje da u nekim selima nema i po nekoliko dana struje, dok u drugim nema mobilne telefonije, pa se sa meštanima, uglavnom starijim, teško komunicira.

„Stanje je kao i svake godine u ovo vreme. Mi smo navikli na ovakve situacije u ova doba godine, ali ove muke uvek teško preživljavamo“ priča Blagojević I dodaje da su jedino prohodni regionalni putevi, pravci od varoši Crne Trave do Vlasinskog jezera, zatim put prema Svođu, a prema Ruplju se danas čisti.

Meštani Ruplja su dva dana bez struje, a radnici EPS-a iz Leskovca su na terenu, dok će meštani Dobrog polja biti još tri dana bez struje, ukupno pet.

„Prosto je nemoguće probiti se do udaljnih mahala jer mi nemamo tešku mehanizaciju. Iz Surdulice je jutros došao čistač i pokvario se. Molio sam Leskovac i Vlasotince da pošalju po jednu mašinu, ali nisu, valjda i njima trebaju“, priča Blagojević.

Kaže da je problem i selo Gornje Gare gde se nedavno doselila jedna porodica sa malom decom, ali i to što deca ne mogu zbog smetova da stignu do škole u Grackoj, koja je zbog toga zatvorena.

„Ima mnogo i bolesnih po udaljenim selima do kojih lekari ne mogu da stignu“, priča, a na pitanje kako se leče, kaže da su se svi u jesen snabdeli lekovima i da im lekari daju telefonom upustva, onima kojima rade telefoni.

Na pitanje hoće li da proglasi vanrednu situaciju kao Trgovište, na primer, odgovara da neće, jer to samo „komplikuje situaciju“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR