Glas Javnosti

U ova tri grada temperatura dostigla 36 stepeni Celzijusa: Najniža temperatura zabeležena na Kopaoniku

Društvo
Autor: Glas javnosti

Najtopliji gradovi u Srbiji danas u 15 časova su Leskovac, Negotin i Kikinda u kojima je živa na termometru pokazala 36 stepeni Celzijusa.

Za stepen manje je zabeleženo u Somboru, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, a ista temperatura izmerena je i na Paliću, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Zrenjaninu, Bačkim Karlovcima, Loznici, Valjevu, Zaječaru izmereno je 34, a u Beogradu 33 stepena.

Najniža temperatura zabeležena je na Kopaoniku i iznosi 22 stepena.


U Srbiji su danas, prema prognozi RHMZ-a, posle podne u brdsko-planinskim predelima na istoku i jugu zemlje, moguće lokalne pojave pljuskova sa grmljavinom.

Tokom ove sedmice u većem delu Srbije biće pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 33 do 37 stepeni zbog čega će na snazi biti žuti i narandžasti meteoalarm.

Usled povećanja nestabilnosti, uz dnevni razvoj oblačnosti, popodnevni lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u četvrtak, 24. avgusta, dok će u ostalim danima, kao retka (izolovana) pojava kratkotrajna kiša biti moguća tek ponegde u planinskim predelima.

Pad temperature i naoblačenje prognozira se za poslednju sedmicu avgusta, od 28. avgusta, kada će ponovo biti uslova za kišu i pljuskove u svim krajevima.


Glas javnosti/T01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR