Glas Javnosti

U Ohridu, uručeno najviše odlikovanje MPC – Ohridske arhiepiskopije, Patrijarhu Porfiriju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Svetom arhijerejskom liturgijom u crkvi Svete Sofije u Ohridu, koju su predvodili patrijarh srpski Porfirije i arhiepiskop ohridsko-makedonski Stefan, obeleženo je spajanje Pravoslavne ohridske arhiepiskopije i Makedonske pravoslavne crkve.

Ovim povodom Sveti arhijerejski Sinod Makedonske pravoslavne crkve – Ohridske arhiepiskopije odlikovao je patrijarha Porfirija Ordenom Svetog Kimenta Ohridskog prvog reda, najviše odlikovanje MPC–OA, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.


Izražavajući zahvalnost patrijarh Porfirije je rekao da je ispunjen radošću što je u Ohridu, u prelepom hramu Svete Sofije, uz napomenu da je u tom hramu i pre 100 godina služio patrijarh srpski.


„Sve što imamo, šta mislimo, što vredi i što je od Boga, zato je dar da možemo da vidimo jedni druge kao sestrinske crkve u ime Božijeg duha, Božji dar“, rekao je Patrijarh Porfirije.

Podsetimo, pre godinu dana u staroj Sabornoj crkvi Svetog arhangela Mihaila u Beogradu poglavar SPC uručio Tomos o autokefalnosti poglavaru MPC–OA.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR