Glas Javnosti

U NARODNOJ NOŠNJI PO NAGRADU: Za mistera u Africi ide Srbin u nošnji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Strahinja Ivković, 18-godišnji momak iz Vrnjačke banje, rodom sa Kosova i Metohije, predstavlja Srbiju na svetskom takmičenju za mistera turizma i kulture sveta u Liberiji.

Strahinja Ivković, 18-godišnji momak iz Vrnjačke banje, rodom sa Kosova i Metohije, predstavlja Srbiju na svetskom takmičenju za mistera turizma i kulture sveta u Liberiji.

Među više od 75 takmičara iz celog sveta, Strahinja kaže da želi da na najbolji način predstavi sebe i svoju zemlju. Do 15. godine je živeo na Kosovu, u Zubinom Potoku.


„Posle sam došao u Vrnjačku banju, kako bih završio školu. Ovo je moja dedovina. Tu volim da dođem povremeno, da obiđem da održavam ovu kuću. Bio sam mnogo vezan za dedu i to je njegova uspomena koju je ostavio meni. Odlučio sam da ovo sačuvam i održavam. Kako je on radio, i ja radim isto tako“, priča Strahinja.

U Vrnjačkoj banji je završio Ugostiteljsko-turističku školu i za sebe kaže da je dobar domaćin, a nada se, uskoro i budući mister turizma i kulture sveta.

Prijavio se na onlajn takmičenje „Kidsfashion week“, čiji ga je bord direktora izabrao da predstavlja Srbiju. Ovo je prvi put da Srbija učestuvje na ovom takmičenju, a Strahinja će se predstaviti i u srpskoj narodnoj nošnji.

Izbor za mis i mistera turizma i kulture sveta za 2023 godinu održava se od 5. do 16. decembra u Monroviji, glavnom gradu Liberije.

Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR