Glas Javnosti

Stanovnici Kaluđerice 10 dana žive u mraku! Pitaju vlasti: Da li će neko da nas poseti i pusti struju?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Stanovnici pojedinih delova beogradskih naselja Zvezdara i Kaluđerica skoro 10 dana žive bez struje. Kažu da su se nadležnima više puta obraćali za pomoć, ali da su naišli na prebacivanje odgovornosti – sa jednih na druge

Zbog toga predstavnike gradske vlasti pitaju – da li će neko da ih poseti i pusti struju?

Ulični strujovodi postavljeni, ali kao da nisu. Jer iako na taj način „spajaju“ Zvezdaru i Kaluđericu, pojedini stanovnici tih naselja su danima bez struje. Kažu da ne mogu normalno da funkcionišu i da situaciju dodatno otežavaju visoke temperature.

„Frižideri i zamrzivači se otapaju, ne može da se skuva, ne može da se ugreje bojler da se istušira“, kaže stanovnica Kaluđerice Milana Tomašević, dok Mladen Tomašević navodi da „nikoga ne zanima šta se dešava sa ljudima, zašto nema struje, ja očekujem, čak sam i u šali rekao, da je sledeće da ćemo ostati i bez vode, da bi bilo sve kompletno“.

„Svi imamo velike kuće, imamo više i frižidera i zamrzivača, ne radi klima, ništa ne radi, ne možemo da funkcionišemo normalno, a tu ima i starih i bolesnih ljudi, nisu svi zdravi“, poručuje Mirjana Stanković. Ima i dece, upozoravaju zabrinuti građani. Kažu da su se nadležnima više puta obraćali za pomoć, ali da za sada ništa nije preduzeto.

„Mi smo poslali stotine mejlova Elektrodistribuciji, svim tim službama, zvali od dispečera do dispečera i kad dođemo do onog glavnog dispečera, kad nas prebace do te poslednje instance, on kaže ja ne mogu više da vam pomognem“, kaže Marko Tomašević iz Kaluđerice. Stananovnici kažu da veruju da je uzrok problema stari strujovod, na koji je priključen veliki broj domaćinstava. Zbog toga pozivaju nadležne da izađu što pre na teren i pronađu rešenje.

„Mislim da je problem što se napravio veliki broj zgrada koji je prikačen na staru infrastrukturu koja ne može to da izdrži i mislim da će situacija biti sve gora“, smatra Marko Tomašević. Mladen Tomašević dodaje da je „sve priključeno na taj trafo, dolazi do njegovog pregrejavanja, čim se u njemu nešto pregreje, limitator, ulje ili šta već, dolazi do pregrevanja i on prestaje sa radom, u tom momentu mi nemamo struje“. Šta će biti preduzeto kako bi pojedini stanovnici Kaluđerice i Zvezdare dobili struju koju plaćaju, još nije poznato. Odgovor nije stigao iz Elektrodistribucije, opštine Grocka, ali ni od zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

(Glas javnosti/N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR