Glas Javnosti

U KBC Zvezdara 118 zaraženih pacijenata, najmlađi ima 19 godina, svi imaju ove simptome

Društvo
Autor: Glas javnosti

U KBC Zvezdara trenutno je na lečenju 118 pacijenata obolelih od kovida-19, rekao je direktor KBC Zvezdara Petar Svorcan.

Naša bolnica je od petka počela da radi kao kovid bolnica. Primili smo 118 pacijenta i oni uglavnom imaju lakšu i srednju kliničku sliku. Imamo i pet pacijenta sa težom kliničkom slikom od kojih je jedan na respiratoru - rekao je doktor Svorcan.

 
Direktor KBC Zvezdara potvrdio je da su sada pacijenti nešto mlađi nego proletos, ali da se većinski javljaju sa sličnim simptomima.

Sada dominiraju osobe neke srednje životne dobi - od 30 do 50 godina. Najmlađi pacijent nam ima 19 godina. Uglavnom kao simpome navode temperaturu, malaksalost i iskašljavanje. Kada utvrdimo da je došlo do pneumonije, pacijenti se upućuju na bolničko lečenje - ispričao je dr Svorcan.

On je naveo i da veći deo KBC Zvezdara funkcioniše u nonkovid statusu. Odnosno, samo je deo bolnice pretvoren u kovid ambulantu dok većina odeljenja poput očne, ortopedske, ginekološke i urološke ambulante rade normalno i primaju pacijente. Dr Svorcan napomenuo je i da je odvojeno osoblje koje radi u kovid ambulanti i oni ne rade u nonkovid delu bolnice kako ne bi došlo do mešanja sa ostatkom medicinara, ali i pacijenta.

(Izvor Blic)

 

 
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR