Glas Javnosti

U Juri nisu čuli za socijalnu distancu! Možda misle da su radnici stekli kolektivni imunitet (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Fabrika "Jura" u Nišu, sudeći po slikama koje kruže društvenim mrežama, ponovo ne poštuje mere socijalnog distanciranja usled koronavirusa, te radnici poslove obavljaju zbijeni u redovima.

Na najnovijoj fotografiji iz fabrike jasno se vidi da radnici stoje na tik jedni do drugih i obavljaju poslove, što podseća na fotografiju koja se pojavila u prvom talasu koronavirusa kada takođe nisu poštovane mere socijalne distance.

Fabrika "Jura" je sredinom maja bila jedno od žarišta koronavirusa kada je zaražen ogroman broj radnika, a na teren je još krajem aprila izlazila i Inspekcija rada.

 

Inspekcija rada tada je zaključila da je korporacija "Jura" ispoštovala sve mere koje su u njihovoj nadležnosti, ali su to demantovali i radnički sindikat i sami radnici.

Radnici su tada odbijali da rade zbog nedostatka socijalne distance u halama i prekršenog dogovora da u fabrici radi 40 odsto zaposlenih, a da li će se pobuniti zbog novog kršenja pravila, ostaje da vidimo.

Podsećamo, u maju je u ovoj fabrici korona buknula, jer se kod velikog broja zaposlenih ustanovila korona, a Leskovac tako postao jedan od većih žarišta kovida 19 u Srbiji.

Iako su čelnici fabrike obećali bolje uslove radnika pri povratku na posao očigledno je da do toga nije došlo.

Možda smatraju da su time radnici stekli kolektivni imunitet pa im mera zaštitet nisu neophodne.

(Izvor Direktno)
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR