Glas Javnosti

U Hrvatsku možete samo uz vaučer

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građani Hrvatske u Srbiju mogu da uđu bez ikavog ograničenja, ali naši građani koji bi tamo da otputuju na letovanje, ne mogu tek tako da sednu u autobomil i otisnu se put Jadrana.

Kako je objavljeno na sajtu Vlade Hrvarske na kome se prate sve aktuelne teme vezane za covid - koronavirus.hr, bez ograničenja u ovu zemlju za sada mogu da uđu državljani 10 zemalja, ali među njima nema Srbije.

 Na tom, "povlašćenom" spisku, gde su poslednje izmene unete 15. juna, jesu Slovenija, Mađarska, Austrija, Češka, Slovačka, Estonija, Litvanija, Letonija, Nemačka i Poljska.

Kako sa navodi na ovom sajtu Vlade Hrvatske, Štab civilne zaštite te zemlje 28. maja doneo je odluku kojom nekoliko država članica Evropske unije, zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije, neće morati prilikom ulaska posebno da dokazuju razlog svog ulaska - da li dolaze poslovno, turistički...

I građani iz drugih zemalja EU, među kojima su i srpski državljani, mogu da uđu u Hrvatsku, ali će morati da dokažu razlog za ulazak u zemlju - da li imaju neki poslovni dogovor, ekonomski, turistički ili lični razlog.

S obzirom na to da je sezona letovanja, najviše je onih koji se interesuju za turističku posetu.

A za takav odlazak u Hrvatsku, našim građanima, kao i ostalima koji nisu na onom spisku od 10 zemalja, potrebno je da predoče potvrdu o rezervaciji smeštaja u nekom smeštajnih objekata u Hrvatskoj.

 To može da bude vaučer, ugovor o iznajmljivanju kampa i slično. Znači, morate da imate dokaz da ste već unapred nešto rezervisali ili platili deo da biste mogli da uđete.

Ovo očigledno znači da, bar za sada, ne možete da otputujete kod prijatelja koji recimo ima kuću na moru, jer morate da imate određeni dokaz, ugovor, potvrdu ili vaučer, da ste smeštaj rezervisali.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR