Glas Javnosti

U GRČKU NEĆEMO PRE 1.JULA: Kolone automobila sa srpskim turistima čekaju na granici sa Bugarskom! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Kolona automobila iz Srbije našla se jutros na graničnom prelazu Promahona u nadi da će Grci kasnije posle podne otvoriti granice kao što je bilo najavljeno i ući u zemlju. Međutim, srpskim državljanima ipak neće biti omogućen ulazak u zemlju.

Takođe, kako pišu i grčki mediji, na graničnom prelazu Promahona trenutno se stvorila kolona od deset kilometara sa turistima iz Nemačke, ali i iz balkanskih zemalja. Kako navode, svi koji su bili iz Srbije u koloni vraćeni su nazad budući da se naša zemlja više ne nalazi na listi onih koji mogu da uđu u Grčku.

U ovom trenutku nema precizne informacije šta je konkretan uzrok zabrane srpskim turistima, ali se pretpostavlja da se vlada odlučila na ovaj korek zbog porasta obolelih u Srbiji. Doduše, i sam premijer Grčke Kirjakos Micotakis je zajedno sa stručnim epidemiološkim štabom više puta naglasio da su zbog promene epidemiološke situacije moguće i promene odluka o prijemu putnika iz EU i neevropskih zemalja.

Podsetimo, još 20. maja Grčka je objavila da će otvoriti granice sa Srbijom. Prema najavama ministra turizma Harisa Teoharisa, listu od 29 zemalja formirali su na osnovu epidemiološkog profila zemalja regiona, a i u skladu sa najavama evropske Organizacije za vazdušnu bezbednost.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR