Glas Javnosti

U domu za stare u Petrovaradinu korona virusom zaražene 22 osobe!?

Društvo
Autor: Glas javnosti

PCR testiranjem virus korona potvrđen je, kako se nezvanično saznaje, kod 22 osobe u privatnom domu za stare "Mass green house" u Petrovaradinu. Među zaraženima njih 16 su štićenici doma, dok je zaposlenih šestoro.

Sedam osoba, među kojima je i R.S. (69), prvi korisnik doma kod kog je ustanovljeno prisustvo Covid-19 nakon prijema u Institut u Sremskoj Kamenici, sada se nalazi na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine. Zdravstveno stanje obolelih nije saopšteno, ali nezvanične informacije su da je 15 zaraženih koji su ostali u domu bez ikakvih simptoma, a da od onih koji su hospitalizovani samo R.S. ima ozbiljniju kliničku sliku.

Kako se nezvanično saznaje, oboleli su registrovani samo u objektu doma u Preradovićevoj ulici, dok u drugom, koji se nalazi nedaleko, u Ulici Čajkovskog, nema korona pozitivnih.

Prema informacijama iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, preduzete su sve mere za suzbijanje širenja epidemije. Testirano je 26 osoba. Za danas u 15h najavljeno je i zvanično obraćanje predstavnika sekretarijata u vezi sa epidemiološkom situacijom u ovom domu.

U Kliničkom centru Vojvodine od jutros se nalazi ukupno 34-oro obolelih od virusa korona. Ovo je znatan porast broja obolelih, jer su u sredu bila 23 pacijenta, a dan pre toga 11. Ovo povećanje je posledica ne samo dolaska sedam novoobolelih iz doma za stare u Petrovaradinu, nego i nekoliko pacijenata koji su bili u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu, koja je u sredu zatvorena. 

U Novom Sadu je u protekle tri nedelje bilo samo šestoro novoobolelih, podaci su Instituta "Batut". Podaci o obolelima iz Petrovaradina tek danas bi trebalo da budu iskazani u statistici.

 (Izvor: 021.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR