Glas Javnosti

U BEOGRADU POSEČENA PARCELA ZDRAVOG DRVEĆA! Građani BESNI zbog ovakvog postupka: Samo će pustinja da ostane! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Poražavajući snimak kruži društvenim mrežama, a na njemu se može videti kako je na parceli novog vlasnika u Botićevoj ulici u Beogradu posečena cela šuma zdravog drveća.

Srbiji se unazad mesecima bori sa zagađenjem vazduha, a loša ekološka situacija dodatno je otežana neosetljivošću i nemarnošću građana.

Kako se na Twitter nalogu pod imenom Savski nasip može videti, na lokaciji Botićeva 12 isečena su sva stabla sa parcele

 

Iza naloga koji je podelio snimak navodno stoji neformalna grupa građana koja se suprotstavlja ugrožavanju bezbednosti, otimanju nasipa i kršenju građanskih prava.

 

Po komentarima ispod tvita može se videti koliko su građani gnevni zbog ovakvog postupka. Mnogi smatraju da je u pitanju kršenje zakona, te da vlasnik postupa samovoljno.

Ipak, ima onih koji daju i racionalna objašnjenja, poput toga da na privatnom posedu svaki vlasnik ima pravo da radi šta želi, kao i da neko sigurno nije kupio zemlju da na njoj gaji drveće već da gradi objekte, prenosi Nova.rs. 

Šta je razlog seče i uništavanja velikog broja drveća nije poznato, ali je očigledno da građanima smeta i da su razočarani ovako bahatim i sebičnim postupcima onih na čijoj zemlji se šuma nalazi. Očuvanje biodiverziteta i prečišćavanje i onako prezagađenog vazduha u prestonici izgleda da ipak nije svima prioritet.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR