Glas Javnosti

DA LI ĆE BEOGRAD OSTATI BEZ VODE ZA PIĆE: Građani protestuju ispred GRADSKE UPRAVE! (VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas Javnosti

Građani okupljeni oko udruženja Bitka za Košutnjak onemogućeni su da prisustvuju javnoj sednici o gradnji na Makiškom polju, koja se održavala u zgradi Gradske uprave Beograda.

Pri tom je situacija na ulazu u zgradu bila na ivici incidenta, jer je ulaz bio dozvoljen samo malom broju građana, a ne svima koji su podneli primedbe na Nacrt plana detaljne regulacije dela Makiškog polja.

Prethodno su aktivisti Bitke za Košutnjak, kojima su se pridružili predstavnici više udruženja građana i pojedinih političkih stranaka protestovali na platou ispred zgrade Gradske uprave. Održali su javnu konferenciju za novinare na kojoj su izneli niz argumenata protiv izgradnje na delu Makiškog polja u zoni vodozahvata gde je, kako su  ukazali, planirana izgradnja depoa i stanice za metro, kao i velikog kompleksa sa 10.000 stanova.

Ne zanima ih, kažu, da li se tu planira Tesla grad i koji tajkun će ga graditi, već, kako su istakli, da se zaštiti izvorište snabdevanja vodom Beograda koje će takvom gradnjom biti ugroženo. Ocenjuju da javna rasprava nije sprovedena valjano, da zapravo nije ni postojala, jer građani, pa ni stručna javnost nisu imali pravu priliku da iskažu svoje mišljenje. Zahtevaju da se čitav postupak obustavi.

Iz Bitke za Košutnjak ističu da su u poslednjih mesec dana podneli devet zahteva za odlaganje i prekid javne rasprave i da je svih devet zahteva odbijeno pod različitim izgovorima. Najavljuju da će se obratiti svim nadležnim međunarodnim institucijama.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR