Glas Javnosti

PREVAZIĆI DISKRIMINACIJU, DA NAS IMA VIŠE U VLASTI I ODLUČIVANJU! OVAKO POMAŽEMO ZAPOŠLJAVANJE (VIDEO)

Glasno
Autor: Glas javnosti

O položaju i pravima osoba sa invaliditetom u Srbiji, problemima sa kojima se suočavaju i njihovom rešavanju za Glas javnosti govori Gordana Pušara, predsednica Udruženja osoba sa invaliditetom Beograd.

Problema i diskriminacije ima, ali se to postepeno prevazilazi, ocenjuje Pušara i navodi niz aktivnosti kojima udruženje punih 12 godina pomaže osobama sa invaliditetom kako bi imale kvalitetniji život: obuke, zapošljavanje, psihološka i druga pomoć i podrška, konferencije, manifestacije...

Kako navodi, neophodno je da osoba sa invaliditetom bude više u vlasti i tamo gde se odlučuje o pitanjima koja su njima od značaja, jer najbolje znaju šta im je najpotrebnije i najvažnije.

Udruženje će, ističe naša sagovornica, u saradnji sa Institutom za ekonomske nauke, preko evropskog programa, sprovesti obuku oko stotinu osoba sa invaliditetom za digitalni marketing, koja će im pomoći u digitalnom opismenjavanju, lakšem zapošljavanju, moći će da rade od kuće, a omogućiće im, između ostalog, i bolje međusobno povezivanje. Program je u toku, regionalnog je karaktera i osim Srbije sprovodi se i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori. Za kraj februara planiran je veliki skup u Beogradu.

Pušara poziva osobe sa invaliditetom iz cele Srbije da se što pre prijave za obuku za digitalni marketing koja je besplatna.  

Ceo razgovor pogledajte u priloženom videu.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR