Glas Javnosti

ALARM! VOJNICI IZLOŽENI MOBINGU I ODLAZE, VOJSKA DESETKOVANA, NIKO NE REAGUJE! (VIDEO)

Glasno
Autor: Glas javnosti

O (ne)realnosti inicijative da služenje vojnog roka ponovo bude obavezno u Srbiji i problemima sa kojima se suočavaju profesionalni vojnici za Glas javnosti otvoreno govori predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić.

Objašnjava zašto smatra da je ova inicijativa opravdana, ali da nije realna, da je više, kako kaže, u domenu politike ili politikanstva. Govori o brojnim preprekama koje stoje na put toj inicijativi.

Otvoreno iznosi materijalne i druge probleme sa kojima se suočavaju pripadnici Vojske i primere pritisaka i mobinga kojima su, kaže, svakodnevno izloženi, i ocenjuje da su oni najugroženiji u javnom sektoru. Zbog svega toga, dodaje, mnogi napuštaju Vojsku, zato je hroničan problem nedovoljan broj ljudi.

Vojsku je u poslednjih pet godina napustilo više od 12.000 profesionalaca. Jedan pripadnik Vojske radi posao za dvojicu-trojicu, preopterećeni su, mnogi mesecima ne dolaze kući, navodi Antić.

Naglašava da na sve to Vojni sindikat uporno upozorava i predlaže rešenja, čak je tražio i razgovor sa predsednikom Srbije, ali uzalud.

Kolike su plate profesionalnih vojnika, šta im je sve uskraćeno, kako učiniti vojni poziv popularnijim među mladima, koje su sve prepreke za obavezno služenje vojnog roka, koja su moguća rešenja, šta se hitno mora uraditi, zašto je sindikat “trn u oku”, neke su od tema razgovora.

Ceo intervju pogledajte u priloženom videu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR