Glas Javnosti

TUŽNA SLIKA SRBIJE U VREME VELIKOG POSTA: Nakon tuče oko zaleđenih ćevapa u Lidlu na red došla tuča zbog plećke (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tuča za jeftinije piliće, stajanje u redovima 4 sata za čokoladu od 50din, otimanje za jeftinije banane, borba za jeftin šećer, samo su neki od prizora koje smo imali prilike da vidimo u poslednjih nekoliko godina u martektu Lidl u Leskovcu.

Izgleda da u Srbiji gde su penzije na zavidnom nivou penzioneri baš imaju potrebu da čekaju akcije na razne proizvode, te im je reklo bi se baš prešlo u naviku da se svađaju i tuku oko zaleđenog mesa.

Drugačija situacija nije bola ni jutros kada  je kamera zabeležila novu ali realnu i u isti mah tužnu sliku nače Srbije. Gde su se kupci u marketu, mahom penzioneri, grabili za svinjsku plećku od 400 dinara koja je na akciji, otimačina im izgleda nije bila dovoljna pa su počeli čak i da skaču jedni drugimam na glavu.

“Stvar je u tome da je ne samo bila jeftina, već je bilo ograničeno da se može uzeti samo 3 kilograma. Ova slika je tužna i pokazuje koliko zapravo ‘dobro’ živimo”, komentariše čitalac koji je poslao snimak sa jutrašnje grabeži.

Na drugom snimku se, pored opšte otimačine za jeftino meso, vide i scene kako se međusobno tuku kišobranima.

Podsetimo, pre nekoliko dana je takođe u dva Lidlova marketa došlo do sukoba starijih građana zbog zaleđenih ćevapa koji su takođe bili na akciji.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ poručili su da bi premijerka Ana Brnabić i Vlada Srbije trebalo da podnesu ostavke zbog ozbiljne socijalne nejednakosti, „jeftinog i bednog života“ koji se najbolje oslikao u ovom.


“Taj događaj nije nimalo smešan ili zabavan, kako se prikazuje po društvenim mrežama, već ozbiljno upozorava da je ovaj narod spreman da preduzme očajničke mere kako bi obezbedio hranu po nižoj ceni, jer takav bes i očaj dovešće do većih sukoba i nasilja u budućnosti, navodi se u saopštenju. Ozbiljna država, a Srbija to očigledno nije, još koliko danas bi trebalo da preispita svoje socijalne politike kako bi pružila adekvatnu podršku građanima u smanjenju siromaštva i socijalnih tenzija”, navode sindikati „Sloga“.

Glas javnosti/Rešetka

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR