Glas Javnosti

Tužilaštvo pozvalo Jurića da iznese preciznije podatke o političaru pedofilu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Više javno tužilaštvo u Beogradu istražiće navode Igora Jurića koje iznosi u medijima poslednjih meseci u vezi sa osobom za koju tvrdi da je političar pedofil.

“Više javno tužilaštvo je formiralo predmet i pozvalo Igora Jurića da povodom navoda koje je izneo u medijima iznese bliže podatke koji su neophodni za dalje postupanje nadležnog javnog tužilaštva”, rekla je kratko za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Drugi detalji u vezi sa ovim predmetom nisu saopšteni.

Jurić već nekoliko meseci govori da ima saznanja o političaru pedofilu ali njegov identitet nije saopštio javnosti.

Dan ranije je rečeno da novosadsko i beogradsko Više javno tužilaštvo zasad neće reagovati na informacije koje je Igor Jurić izneo u javnosti o političaru pedofilu o kom ima saznanja, a razlog je po svemu sudeći manjak informacija koje je Jurić saopštio.

 Međutim, advokat kaže da se u ovakvim situacijama može očekivati rekacija republičkog javnog tužilaštva koje bi moglo da delegira koje tužilaštvo će se ovim slučajem baviti.

 - Fondacija "Tijana Jurić", na čijem čelu je Igor Jurić, nije podnosila krivičnu prijavu protiv političara pedofila vezano za zlostavljanje dece - rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a gotovo isti odgovor dobili smo i od beogradskog Višeg javnog tužilaštva. 

Informacije koje su uznemirile građane već tri meseca kruže u javnosti, od kako je Jurić ispričao da poseduje određene dokaze o jednom političaru koji će učestvovati na predstojećim izborima, a koji se dovodi u vezu sa pedofilijom. Ti dokazi, po Jurićevom mišljenju, nisu dovoljno jaki da osumnjičenog zasigurno smeste iza rešetaka, što je prema njegovim rečima jedan od razloga zbog kog do sada ništa konkretno nije učinio.

Kako je i sam ispričao, poseduje "skrinšotove" sa video-snimaka sigurnosnih kamera na kojima se vidi političar sa detetom.

Prijava koja se odnosi na ovaj slučaj ni u jednoj od tih institucija ne postoji, makar za sada, što objašnjava zbog čega se tužilaštva do sada nisu oglašavala.

(Izvor Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR