Glas Javnosti

TUŽILAŠTVO O SLUČAJU INSPEKTORA MILENKOVIĆA : Tepić iznela neistine

Društvo
Autor: Glas javnosti

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu saopštilo je da je potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić dovela u zabludu javnost "iznošenjem neistina, davanjem nestručnih komentara, kao i proizvoljnim i nestručnim tumačenjima važećih zakona" u vezi sa slučajem policijskog inspektora Slobodana Milenkovića.

„U cilju istinitog informisanja javnosti VJT u Beogradu ukazuje da je službena beleška inspektora Slobodana Milekovića, koja je označena oznakom ‘strogo poverljivo’ dostavljena ovom tužilaštvu 11. jula 2022. godine. S obzirom na hitnost informacija iz beleške, beleška je 12. jula 2022. godine ekspedovana tadašnjem Tužilaštvu za organizovani kriminal, sada Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog sumnje da je za eventualno izvršeno krivično delo nadležan Viši sud u Beogradu“, navedeno je u saopštenju.

Dodali su da se pred Višim sudom u Beogradu – Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal vodi postupak protiv okrivljenog Predraga Koluvije u slučaju „Jovanjica“.

Marinika Tepić ocenila je ranije da je beogradsko Više javno tužilaštvo (VJT) nadležno za slučajeve korupcije i da je ono trebalo da ispita navodni pokušaj podmićivanja načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodna Milenkovića vezano za slučaj „Jovanjica“.

Milenković je 2022. godine prijavio da su mu advokat Vladimir Đukanović, branilac prvooptuženog za uzgoj marihuane na „Jovanjici“ Predraga Koluvije, kao i suvlasnik tabloida Objektiv Aleksandar Papić nudili 100.000 evra da zataška taj slučaj, a VJT tvrdi da je predmet prosleđen Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK).

Tepić je za list Danas istakla da je „vrlo interesantno“ to što je službena beleška Milenkovića prosleđena TOK-u, jer je, prema njenim rečima, posebno odeljenje VJT za borbu protiv korupcije nadležno za tu oblast.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR