Glas Javnosti

TUŽIĆE BOLNICU I PRIJAVITI JE MINISTARSTVU ZDRAVLJA - evo zbog čega

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon što je njegov otac otpušten iz leskovačke bolnice, A.M. iz Lebana najavio je da će tužiti tu ustanovu, kao i da će slučaj prijaviti Ministarstvu zdravlja.

Lebančanin hoće da tuži Opštu bolnicu Leskovac jer mu je otac, kako tvrdi, na psihijatriji zaradio vaške, dok tamo kažu da je sve pod kontrolom, piše portal Rešetka.

A.M. najavljuje da će bolnicu tužiti i navodi da je njegov otac sa Odeljenja psihijatrije ove zdravstvene ustanove otpušten prepun vaši i tako otpraćen u starački dom. Direktor bolnice priznaje da je bilo par prijavljenih slučajeva na ovom odeljenju kod pacijenata i da je taj problem odmah počeo da se rešava.

A.M. kaže da će ovu zdravstvenu ustanovu prijaviti i Ministarstvu zdravlja jer su ga, navodno, u njoj slagali da mu je otac očišćen od ovih parazita.

– Otac je tri meseca bio na Odeljenju psihijatrije u Leskovcu. U međuvremenu je dobio vaške, kontaktirali su me, ja sam nosio šampon i sprejeve protiv vaši. Dan pre smeštaja u Dom u Tešice, odem kod njega odnesem novu trenerku, majicu, veš i sve ostalo i pitam ih je l’ očišćen od vašaka, oni mi potvrde da jeste. Sa radnicima centra za Socijalni rad odemo po njega 5. januara ujutro, on se obukao u novu trenerku i odemo za Tešice u dom da ga smestimo, međutim dolazi medicinska sestra i kaže ljudi moji on je prepun vašaka. Ja zabezeknut! – priča A.M.

Dodaje da mu je medicinska sestra iz doma pokazala i fotografije.

– Kad smo videli… Katastrofa! Socijalna radnica zove sociologa u bolnici i pita je šta je ovo, on je prepun vašaka, da bi ona odgovorila, možda je to njegov sin doneo sa garderobom. A ja mu dan pre toga kupio novu odeću – priča za Rešetku A.M. i pokazuje fotografije svog oca i njegove garderobe koje je dobio od sestara u staračkom domu, kao i službenu zabelešku o njegovom prijemu u ovu ustanovu.

U Opštoj bolnici Leskovac priznaju da da je bilo par prijavljenih slučajeva na ovom odeljenju kod pacijenata i da je taj problem odmah počeo da se rešava.

– Stvar je u tome da se vaši kod pacijenata ne mogu ukloniti odmah. Problem su gnjide, i trenutno to rešavamo. Slučaj vaši je primećen kod par pacijenata i oni su odmah izolovani od ostalih. Znate, to je stvar koja ponekad, pogotovo na takvom odeljenju, ne može da se iskontroliše. Pacijenti se dovoze u zaista nezavidnom stanju. Često su zapušteni, pa i sa vašima, komentariše direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević i naglašava da je sanitarni pregled kod svakog pacijenta koji se primi na Odeljenje psihijatrije obavezan.

Podsetimo, narodna poslanica iz Leskovca Tatjana Jovanović (SPS) zatražila je u novembru od ministarke zdravlja Danice Grujičić obaveznu rekonstrukciju Službe za psihijatriju Opšte bolnice Leskovac, jer, kako je kazala, ona nije uslovna za lečenje svih pacijenata.

Jovanovićeva, koja je dugo godina bila načelnica ove službe u Leskovcu, pitala je ministarku da li se prilikom rekonstrukcije Opšte bolnice Leskovac planira i obnova Službe za psihijatriju koja je, kako je podsetila, poslednji put rekonstruisana 2007. godine, i “nije uslovna za lečenje svih pacijenata”, navodi Rešetka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR