Glas Javnosti

TUŽAN EPILOG ZA BAKA LJILJANU: Radnici Centra za socijalni rad odlučili, DECA ĆE MORATI DA ODU!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Marinu (10) i Marka (14) je nedavno posetila socijalna služba, sa ciljem da ih odvoje od njihove bake Ljiljane D. (58), koja se godinama stara o mališanima.

Dečak je plakao i otimao se, socijalne radnice su brutalno, na sile htele da ga odvuku, pa je on čak i zadobio lakše povrede - modrice po rukama. Pri poslednjoj poseti, dečak je stao na vrata i napravio barikadu. Navodno su agresivne službenice, koje bi trebalo da se brinu o dobrobiti dece i ugroženih osoba, razvalile bravu kupatila u koje se Marko zaključao. One su otišle "praznih ruku", deca su ostala sa svojom nepokretnom bakom.

Sada su se pojavili neki, do sada, nepoznati detalji. Naime, još početkom marta, tačnije 5. marta ove godine Centar za socijalni rad u Blacu doneo je rešenje da maloletnoj Marijani (10) koja sa bratom Markom (14) i bakom Ljiljanom D. (58) živi u Suvom Dolu kod Blaca, privremeni staratelj bude radnica ove ustanove Ružica Milojević, a to rešenje je potpisala u petak smenjena direktorka Ivana Petrović, piše Kurir.

Po tom rešenju navodi se da će privremeni staratelj, odnosno Ružica Milojević, izmestiti decu iz sadašnje porodice i smestiti ih u srodničku porodicu i to bez ikakve nadoknade.


Ono što je važno je da je ovim rešenjem predviđeno da deca borave kod druge bake Ljiljane M. a ona ga je dobila to rešenje tek juče, kada je i smenjena direktorka koja ga je potpisala.

Priča o deci i baki iz Suvog Dola obišla je svet i uzburkala Srbiju nakon što su prošlog petka radnice Centra za socijalni rad, na čelu sa sada smenjenom diretorkom, pokušale na silu da izmeste decu. Zbog prekoračenja ovlašćenja u ovom postupku i nasilnom pokušaju da odvedu decu uz primenu sile, smenjena je direktorka Petrović, a protiv dve radnice koje su bile sa njom pokrenut je disciplinski postupak.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR