Glas Javnosti
posta

TUGA: Mlada stomatološkinja Ivana (27), PREMINULA OD KORONE, čekalo je venčanje, ŽELELA JE PORODICU!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Korona statistika beleži iz dana u dan nove crne rekorde, a sada je Srbiju potresla vest da je mlada doktorka stomatologije Ivana Latovljev (27) preminula usled komplikacija sa virusom.

Stomatološkinja Ivana Latovljev (27) bila je zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, a preminula je juče posle brojnih pokušaja reanimacije lekara.

NJen test je u utorak pokazao da je pozitivna na virus nakon što je izgubila čulo mirisa, a već u nedelju je, prenosi portal Telegraf, bila mrtva.

- Ne znam kako se zarazila, pričala je da je želi da rađa, pa nije bila sigurna treba li da se vakciniše. Moguće je da se zarazila na radnom mestu, to nećemo nikad znati - priča Ivanina koleginica.

Mlada lekarka osetila je jedan jedini simptom, izgubila je čulo mirisa, te se testirala. Test je u utorak bio pozitivan.

- Bila je odmah posle toga u kućnoj izolaciji, imala je blage simptome nalik prehladi, koliko ja znam. U subotu joj je pozlilo, počela je da povraća, bila je kod lekara, javila se hitnoj pomoći. U nedelju ujutru se ponovo javila rekavši da joj je opet loše. Merili su joj pritisak, donji nisu mogli da joj izmere. Počeli su da je gube - kaže izvor za Telegraf.

Kako kaže, iz Crepaje, odakle je dr Latovljev, odvezena je u Pančevo na prijemno odeljenje.

- Intubirali su je, kiseonik, reanimacije. Sve se to dešavalo na putu do Pančeva. Lekar uspe da je podigne jednom, ona opet utone. Uspeo je da je oživi na nekoliko minuta i tako više puta. Ispred bolnice u Pančevu se izgubila poslednji put - objašnjava koleginica.

Prepotstavlja se, navodi, da je neki tromb krenuo i da je on doveo do katastrofalnog ishoda.

Dr Ivana Latovljev bila je prijatna i ljupka, inteligentna devojka koja je u roku završila studije i brzo se zaposlila.

- Sve kolege su u šoku, ostali smo skamenjeni kada smo čuli za ovaj ogromni gubitak jednog tako mladog života - zaključuje ona.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR