Glas Javnosti

TROVANJE PEČURKAMA NE DOBIJA EPILOG: Osam pacijenata i dalje u kritičnom stanju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na Vojnomedicinskoj akademiji hospitalizovano je ukupno 10 pacijenata zbog trovanja pečurkama. Među pacijentima osam je u teškom stanju, jedan je u boljem stanju dok je jedan pacijent otpušten sa VMA potvrđeno je za portal Nova.rs u ovoj ustanovi.

Na VMA je do danas primljeno ukupno 10 pacijenata zbog trovanja pečurkama, od kojih je osmoro iz Šapca, jedan iz Beograda i jedan iz Lajkovca.

Od ukupno 10 pacijenata koji su se juče nalazili na lečenju na VMA, samo jedan pacijent je otpušten, a jedan je u boljem stanju, potvrđeno je za portal Nova.rs.

Osam pacijenata koji se trenutno nalaze na lečenju na VMA su u jako teškom stanju i lekari im se bore za život, rečeno je iz ove ustanove.

Pacijenti iz Šapca su gljive nabavili kod neovlašćenog prodavca, starice Marije G. (72), a konzumirali su ih misleći da se radi o rudnjačama i lisičarkama.

Šabačka policija uhapsila je Mariju G. zbog sumnje da je u prethodnih nekoliko dana na pijaci u Šapcu prodavala gljive od kojih je više osoba zadobilo simptome trovanja.

Ona je osumnjičena da je izvršila krivično delo „teško delo protiv zdravlja ljudi“, određeno joj je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu i biće privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, navodi se u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR