Glas Javnosti

TRIBINA KA ISTORIJSKOM POMIRENJU SRBA: Sve je bila PREVARA, da bi srpski narod bio proglašen za gubitnički! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Veče bola, istine ali i napretka u putu ka pomirenju odrzano je sinoć u Kovinu

Sve čestitke Blagoju Bogdanoviću  predsedniku opštinskog odbora Subnor na odlučnosti i hrabrosti - da 82 godine posle ustanaka na svim našim prostorima bivših jugoslovenskih republika - saznamo istinu.

Da li su ti ustanci bili lažni, posleratna propaganda ili jedna velika prevara i obmana u kojoj je srpski narod postao gubitnički, sa namerom da se poništi i devalvira sve sto je srpsko iskompromituje i pretvori u jugoslovensko.


Blagoje Bogdanović

Tribina koja je održana u zgradi Doma kulture kovinskog pozorišta, pokazala je da decenijama srpski narod luta za pravom istinom. Da je neophodno radi budućih generacija i pokolenja svenacionalno pomirenje u kome cemo saznati verodostojne činjenice i tačne istorijske  arhivske podatke -"ko je ?-i na koji način podizao ustanke, u kraljevini Jugoslaviji/okipiranoj zemlji.



Nemanja Dević mladi popularni istoricar naglasio  je:

"Sadasnja istorija početka pokreta otpora u Srbiji i u bivšoj kraljevini Jugoslaviji su farsa i jedna velik laž. U udžbenicima istorije učite jedno, a u narodu čujete drugo, a u istorijskom arhivima pronađete treće!.
 

Nemanja Dević

Devic je rekao da nas kao narod čeka veliki posao u priznanju istine, koja je decenijama potiskivana ili prilagođavana SFRJ koja vise nepostoji.

Na održanoj tribini je pokrenuta inicijativa da se zvanično preispita  uloga "uglednog" revolucionara Petra Drapšina koji je za vreme rata likvidirao veliki broj nedužnih Srba, a danas u gotovo svakom većem gradu postoji ulica po imenu lažnog heroja i zločinca Petra Drapšina.

Na sinoć održanoj tribini poslata je poruka jedinstva srpskom narodu jer rezultati poslednjeg popisa govore da smo  star narod i da nas je sve manje i manje .

Nikola Ljuboja

Profesor Nikola Ljuboja naglasio je da istinu moramo saznati ,prihvatiti je i zajedno krenuti napred u borbu za opstanak.

Na skupu je intonirana himna "Boze pravde, a takođe je odata posta nedavno preminuloj Radi Stanković poslednjoj živoj učesnici NOB a.

Na tribini su učestvovali generali Spasoje Mučibabić i Milos Đoša..



Jedinstvena poruka ovog skupa su reči generala Spasoja Mučibabića - "ne smemo biti jedni drugima teški, moramo nastaviti zajedno, jer ako  se to ne desi budućnosti nam nema".

Tekst i foto: Glas javnosti/D. Đerić

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR