Glas Javnosti

Tri trika da vam lakše padne povratak sa odmora

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dok se neki tek spremaju za odmor, drugi se užurbano vraćaju u svakodnevicu. Povratak sa odmora ogroman je stres za organizam, potvrđuju psihološke studije. Dodajte tome i skori dolazak jeseni, pad temperature, inflaciju, brigu o grejanju, kao i činjenicu da novi odmor nije na pomolu i shvatićete zašto mnogi ljudi u ovo doba godine postaju nervozni, tužni, bezvoljni.

Potrebno nam je barem nedelju dana da bismo se nakon odmora vratili u normalu, a kako biste izbegli loše raspoloženje nakon odmora, psiholozi savetuju nekoliko trikova, piše portal Ekapija.

Odložite važne projekte - Prvi vikend po povratku provedite što je moguće zanimljivije što će tranziciju od veselog letovanja u sivu poslovnu svakodnevicu učiniti bezbolnijom. Ako možete, ulazite postepeno u poslovnu rutinu, a važan projekat odložite za narednu nedelju.Povedite računa o ishrani - Ne krećite na dijetu odmah, ali vodite računa o ishrani, birajte namirnice bogate vitaminom C i izbegavajte slatkiše i grickalice jer oni čine da se osetimo tromo.

Planirajte naredno putovanje – Priuštite sebi nešto u čemu uživate, bilo da je to odlazak na masažu, kod frizera, u kupovinu ili bioskop. Pomaže i druženje sa dragim ljudima, kao i planiranje narednog odmora, bez obzira na to koliko je on daleko. Istraživanja potvrđuju da nas samo planiranje odmora, gledanje smeštaje, čitanje o novoj destinaciji usrećuje, a ništa ne košta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP