Glas Javnosti

TRI NAČINA DO KOVID PROPUSNICE: Sertifikat ne važi bez treće doze, u igri PCR i antigenski test

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od subote, 22. oktobra počinju da važe kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte posle 22 časa. Premijerka Ana Brnabić obasnila je šta se sve priznaje kao validan kovid sertifikat na osnovu kojih će građani moći da uđu u zatvorene objekte.

- Validan kovid sertifikat predstavlja potvrda druge, odnosno treće doze vakvcine. Mora da nije starija od 210 dana, kada je u pitanju druga doza - istakla je ona.

Dodala je i da je omogućen boravak u zatvorenima i onima koji ne žele da se vakcinišu.

- Takođe, to je i negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Ukoliko ne želite da se vakcinišete, možete da imate negativan PCR test, koji se vidi u vašem digitalnom sertifikatu. Negativan antigenski test, koji je validan 48 sati, ali i validan kovid sertifikat, ako ste preležali kovid u prethodnih sedam meseci - istakla je ona.

Na pitanje novinara, da li to znači da onaj ko dođe i sat vremena pre ovog termina, ne mora da ima ovaj sertifikat, ona je odgovorila potvrdno.

Takođe, u obraćanju je bilo reči i o trećoj buster dozi, odnosnoj trećoj vakcini protiv korone, premijerka je rekla da bez treće doze sertifikat ne važi, ukoliko je od druge doze prošlo više od  šest meseci.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR