Glas Javnosti

Trgovci drpaju na ceni voća

Društvo
Autor: Глас јавности

Tržišna inspekcija je od donošenja odluke o ograničenju cena i visine marži osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme imala 642 vanredne kontrole i utvrdila da je 26 trgovaca prekršilo ovaj propis, rekli su u Ministarstvu trgovine za „Politiku”.

Trgovci su, po nalogu inspekcije, korigovali cene i vratili ih na nivo koji je predviđen ovom odlukom. U ministarstvu kažu da je prekršaja bilo kod cena banana, limuna, jabuka, luka, ulja, asepsola, sredstava za dezinfekciju i zaštitnih maski.

Navedene propise trgovci su kršili u Beogradu, Boru, Vranju, Zrenjaninu, Jagodini, Kragujevcu, Kraljevu, Leskovcu, Nišu, Pančevu, Somboru, Subotici, Užicu i Šapcu.

Najviše trgovaca koji su povredili odredbe ove odluke bilo je u Subotici (njih pet), dok su u Vranju zabeleženo prekršaji kod sedam proizvoda. Od 454 vanredne kontrole koje je inspekcija sprovela u apotekama kojima je Republički fond za zdravstveno osiguranje distribuirao maske i rukavice, ni u jednom slučaju nije utvrđena povreda ovog propisa.

(Izvor: Politika)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR