Glas Javnosti

TRGOVALI NA PLATFORMI: Uhapšeno 288 osoba zbog ilegalne trgovine na dark vebu

Društvo
Autor: Glas javnosti

U akciji suzbijanja ilegalne svetske trgovine na dark vebu - skrivenom delu interneta koji je nevidljiv običnim korisnicima, uhapšeno je 288 ljudi i zaplenjen 51 milion evra u gotovini i virtuelnoj valuti, saopštila je Evropska policijska služba (Evropol) sa sedištem u Hagu.Policija je otkrila i blokirala nelegalnu platformu „Monopol Market“ i uhapsila 288 osumnjičenih za umešanost u kupovinu i pr

Zaplenjeno je 850 kilograma droge i 117 komada vatrenog oružja, navodi Evropol kojin je upravljao međunarodnom operacijom pod nazivom „SpecTor“, u kojoj je učestvovalo devet zemalja.

To je nastavak akcije nemačke policije koja je 2021. godine zaplenila ilegalnu infrastrukturu te kriminalne maloprodajne platforme.


Evropol je sakupio podatke na osnovu dokaza nemačkih vlasti i te informacije su „poslužile kao baza za nekoliko stotina istraga po zemljama“, objašnjeno je u saopštenju Evropola.

Hapšenje je obavljeno širom Evropske unije, u Velikoj Britaniji (158), SAD (55), a jedna osoba je uhapšena u Brazilu.

Među zaplenjenim narkoticima bilo je više od 258 kilograma amfetamina, 43 kilograma kokaina, 43 kilograma MDMA (psihoaktivne supstance), više od deset kilograma LSD-a i tableta ekstazija, prenosi N1.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR