Glas Javnosti

NOVINA NA WHATS UPP APLIKACIJI : Omogućava veću privatnost i to nije sve

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Meta priprema nove opcije koje bi korisnicima trebale omogućiti veću privatnost pri korištenju WhatsAppa.

Zuckerbergova kompanija poslednjih je godina već predstavila brojne takve opcije – od nestajućih poruka i skrivenih razgovora pa do utišavanja poziva nepoznatih osoba, čime se korisnike želi zaštititi od prevaranata.

Nova opcija koju razvijaju, a o kojoj su se ovih dana raspisali tehnološki mediji, odnosi se na stvaranje alternativnog profila kako bi se zaštitile privatne informacije korisnika, poput profilne fotografije i korisničkog imena, što bi naročito moglo biti korisno osobama koje žele razdvojiti privatno i poslovno dopisivanje na toj platformi.

Za prijatelje tako možete ostaviti profilnu fotografiju koju želite, a koja možda nije prikladna za poslovnu korespondenciju, dok za osobe s kojima se dopisujete o poslu ili možda o vrtiću, školi i slično, možete staviti pristojniju fotografiju.

WhatsApp već ima nekoliko elemenata na profilu koje korisnici mogu sakriti od drugih osoba, uključujući i deo osoba sa liste kontakata koje odaberu.

Može se sakriti i status kada je korisnik poslednji put viđen na toj platformi, poruke koje su pročitane, a može se odrediti i kome će biti vidljiva profilna fotografija. Kao i u slučaju opcije statusa, profilna fotografija na WhatsAppu može biti dostupna svima ili samo određenim kontaktima, svima na toj platformi ili nikome. Ubuduće, dakle, korisnici će tako dobiti još jednu mogućnost, a to je da će moći postaviti dvije profilne fotografije, kao i drugo ime.

Metini inženjeri tek pripremaju navedenu opciju tako da je, nadamo se, možemo očekivati tokom sledećih meseci.

Podsećamo, Meta je nedavno najavila opciju korištenja različitih računa za WhatsApp na istom pametnom telefonu tako da se istovremeno mogu koristiti i privatni i poslovno profil.

Korisnici se tako više ne moraju stalno odjavljivati iz jednog i prijavljivati u drugi račun ili nositi dva telefona. Nova opcija na kojoj rade, a koja će omogućiti različite profilne fotografije i imena, dodatno će olakšati život svima na toj platformi koji žele razdvojiti svoju privatnu i poslovnu komunikaciju sa istog profila.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR