Glas Javnosti

Obaveštenja o besplatnim servisnim kampanjama sada i na tehničkim pregledima: Veća bezbednost za vozače u Srbiji

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Nova inicijativa u Srbiji omogućava vlasnicima vozila da tokom tehničkih pregleda dobijaju obaveštenja o besplatnim servisnim kampanjama, što predstavlja značajan napredak u oblasti bezbednosti saobraćaja i usluga koje se pružaju građanima. Ova promena je plod saradnje između Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova. Servisne kampanje se odnose na preventivne intervencije koje proizvođači vozila sprovode globalno kada identifikuju potencijalne probleme na određenim tipovima ili serijama vozila. Ove intervencije mogu biti povezane sa bezbednošću vozila, poput intervencija na sistemu upravljanja ili oslanjanja, ali takođe mogu obuhvatati i manje kritične probleme, poput neadekvatno pričvršćenih emblemata na vozilima.

Inicijativa omogućava da se vlasnici vozila efikasnije obaveste o servisnim kampanjama, što je posebno korisno u slučajevima kada vozilo promeni jednog ili više vlasnika, a u evidenciji uvoznika ne postoje podaci o novom vlasniku. Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova dostavlja mesečne informacije Agenciji za bezbednost saobraćaja, koja te podatke softverski prosleđuje svim linijama tehničkih pregleda u Srbiji.


Kada se na tehničkom pregledu ustanovi da vozilo spada u servisnu kampanju, kontrolori daju obaveštenje vlasniku vozila. Važno je napomenuti da prisustvo vozila u servisnoj kampanji ne utiče na ocenu njegove tehničke ispravnosti i ne ometa dalji proces tehničkog pregleda. Takođe, intervencije koje proizvođač vozila deklariše preko uvoznika su besplatne za vlasnike vozila.

Ova inicijativa ne samo da doprinosi većoj bezbednosti u saobraćaju, već i promoviše društveno odgovorno ponašanje. Predstavlja primer kako strateška saradnja može doneti konkretne koristi kako za građane, tako i za unapređenje saobraćajne kulture u celini.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR