Glas Javnosti

I iskusni vozači su u dilemi: NAJTEŽE PITANJE ZBOG KOJEG SU MNOGI PADALI NA VOZAČKOM ISPITU (FOTO)

Auto-moto
Autor: Glas Javnosti

Većina vozača se složila da je ovo najteže pitanje na vozačkom ispitu. Netačan odgovor na njega i pogrešno tumačenje saobraćajnih znakova mogu dovesti do fatalnih posledica. Vozači, skoncentrišite se!

Najčešća dilema vozača i ono što pravi veliku pometnju u saobraćaju je da li znak stop ima prednost u odnosu na obrnuti trougao. Zbog ovog pitanja mnogi su pali vozčki ispit.

Још је већи проблем то што због те исте недоумице на раскрсници многи са возачком дозволом изазивају тешке несреће са погинулима и повређенима.

Ovo pitanje sa pismenog dela vozačkog ispita već dugo vremena izaziva polemike i na društvenim mrežama.

Од будућих возача се очекује да тачно одговоре возач којег возила има право првенства и којим редоследом.

Док једни мисле да плави аутомобил иде последњи јер је за њега знак Стоп, а жути мора да пропусти црвеног! Црвени је у улици са правом првенства. Међутим, ово је нетачно.

Међу возачима постоји један потпуно неоснован и веома опасан став о међусобном односу знака Стоп и Обрнути троугао. Не постоји правило да Стоп има јачу забрану у односу на Обрнути троугао, па зато возачи што имају Стоп пролазе последњи. То је озбиљна и опасна заблуда, појавио се одговор на Твитеру.
Дакле, тачан одговор је следећи: на приложеној раскрсници право првенства има, најпре, црвени аутомобил, па плави који иде право, а тек онда жуто возило које скреће лево.

Da li ste vi znali tačan odgovor na ovo pitanje?

(Izvor: Sputnik Srbija)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR