Glas Javnosti

TRAŽIMO OD DROBNJAKA DA SE NE BAVI VIŠE O OVOJ TEMI! Apel da se sačuva Pančevački most od rušenja

Društvo
Autor: Glas javnosti

"Odlučno se provimo rušenju Pančevačkog mosta i tražimo od Zorana Drobnjaka, direktora 'Puteva Srbije', da se ne bavi i ne izjašnjava više o ovoj temi", poručuju iz Centra za lokalnu samoupravu (CLS).

Iz CLS-a poručuju da je Pančevački most je od vitalne važnosti za putnički saobraćaj u Beogradu, ali i trenutno najkorišćeniji železnički most u Srbiji.

„Kada govori o tome da je izgradnja novog mosta, sa svim pristupnim saobraćajnicama, jeftinije rešenje od sanacije postojećeg, što je samo po sebi netačno, Drobnjak zanemaruje da treba i prugu izmestiti, što bi drastično poskupelo ovu njegovu nameru. Pritom, konstatacija da je Pančevački most prestar i da je istekao tok eksploatacije je protivna svetskoj praksi: most George Washington u Njujorku je otvoren 15 godina pre Pančevačkog i preko njega u godini dana pređe preko 50 miliona motornih vozila, pa je tako to najprometniji most na svetu“, navode iz CLS poručujući da je priča o rušenju Pančevačkog mosta očigledno pokušaj da se skrene pažnja sa činjenice da dva obećana mosta u Beogradu nisu ni započeta, na Adi Huji i u Vinči.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR