Glas Javnosti

TRAŽE POVEĆANJE PLATA: Radnici EPS održali štrajk upozorenja, sledi sastanak sa Brnabić i Đedović

Društvo
Autor: Glas javnosti

Radnici EPS su u sedam sati i 30 minuta počeli štrajk upozorenja u trajanju od sat vremena. Protest je organizovan na utovarnom mestu Drobilane "Tamnava isočno polje"

Bilo je najava da će biti blokiran odvoz uglja za TENT u trajanju od 60 minuta, ali su radnici nakon poziva premijerke Ane Brnabić privremeno odustali. Sastanak sa predsednicom Vlade i ministarkom energetike Dubravke Đedović zakazan je za 11 sati, a ukoliko ne bude bilo odluke o povećanju plata, radnici najavljuju radikalizaciju protesta.

Kako su najavili iz sindikata „EPS Kolubara, štrajk se organizuje zbog nezadovoljstva svih zaposlenih zbog zarada i neizvesne budućnosti „Kolubare“.


„Sada je trenutak da pred poslodavcem i Vladom Srbije branimo naše dostojanstvo, jer očigledno nisu imali razumevanja z ardanike. Najvažnije je neodložno povećanje zarada koje su obezvređene zbog inflacije u poslednjih nekoliko godina. Ne tražimo nikakvu pomoć države, samo tražimo da naša primanja ne budu obezvređena i svakim danom sve manja i manja. Radnici „Kolubare“ nisu građani drugog reda, Godinama su „Kolubara“ i EPS bili garant stabilnosti i razvoja Srbije“, piše u saopštenju sindikata.

Kako saznaje Nova.rs nakon što su radnici EPS juče najavili da će blokirati prugu i odvoz uglja za TENT, sinoć je usledio poziv premijerke Ane Brnabić, koja ih je zamolila da to ne rade. Predstavnici sindikata su pristali da ovu meru samo odlože.

Zakazan je i sastanak sa premijerkom i ministarkom energetike Dubravkom Đedović za danas u 11 sati.

Ukoliko ne bude doneta odluka o povećanju zarada, ranici EPS najavljuju radikalizaciju protesta.

Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR