Glas Javnosti

TRAMP GLEDA LITURGIJE SPC!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je sa episkopima Srpske pravoslavne crkve - zapadnoameričkim Maksimom i istočnoameričkim Irinejem.


Tramp je održao "konferencijski telefonski razgovor", u sredu, sa "verskim liderima na teritoriji SAD, uoči hrišćanskog Vaskrsa i jevrejske Pashe, po pitanju reagovanja na Covid -19", izvestio je portal Sabonik. net, navodeći da su tom prilikom sa američkim predsednikom razgovarala i ova dva episkopa SPC, čija su sedišta na području Amerike.

Tramp je zahvalio svim verskim zajednicama na podršci i veri koju pružaju u borbi proti koronavirusa.

- Vaše zajednice ostaju povezane. Divim se vama koji obezbeđujete službe za vaše vernike putem onlajn prenosa. Pratio sam tri takve službe. Ništa ne može zameniti prisustvo u Crkvi, ali mislim da je i to bilo dobro. Vi pružate vašim zajednicama priliku da se mole, proučavaju Bibliju, pozivate vernika da im pružite utehu. Moja administracija će nastaviti da ukazuje čast za velike napore koje su verske organizacije uložile da bi odgovorile potrebama ljudi u vreme krize - poručio je predsednik Donald Tramp.

Usled virusne zaraze, bogoslužbena mesta su zatvorena za službe zbog mera fizičke udaljenosti. Pošto se približava Vaskrs, mnoge crkve i kongregacije se pripremaju da svoje službe prenose uživo, putem televizijskih kanala i društvenih mreža.

Tramp je razgovarao sa provajderima telekomunikacionih mreža kako bi se obezbedio pouzdani internet protok usled povećanog korišćenja interneta. Tramp je, takođe, obećao i finansijsku podršku američke administracije verskim zajednicama s obzirom na njihov neprofitni status, naveo je portal Sabornik.net.

 

Izvor: Sabornik.net

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR