Glas Javnosti

TOMA MONA PREKRAJA DORĆOL ZBOG HOTELA? Građani besni, bore se za DRVORED i PARKING MESTA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građani donjeg Dorćola, tačnije Solunske ulice, protestovali su zbog, kako navode, planova ministra Tome Momirovića da u njihovom komšiluku izgradi hotel, zbog kojeg će morati da poseče drveće i uskrati im nekoliko parking mesta.

Građani Solunske ulice na donjem Dorćolu nastavili su da iskazuju nezadovoljstvo protiv, kako kažu, "ukidanja 26 parking mesta, seče uličnog drvoreda i pretvaranje ulice u dvosmernu, a sve zarad pristupa autobusu hotelu Mona".

Građani ovog kraja kažu da je građevinska dozvola za gradnju i rekonstrukciju saobraćajnica Dračka i Solunska dobijena još u oktobru 2019. godine, bez konsultacija s lokalnim stanovništvom, prenosi Nova.

Kažu da se ovim projektom izvodi nova gradnja i rekonstrukcija Ulice Dračke (od Solunske do Mike Alasa) i Solunske ulice (od Cara Uroša do Dubrovačke).

U ulici se smanjuje se broj parking mesta.

Od nekadašnjih 18 parking mesta, sada će postojati 14 parking mesta u Dračkoj ulici (13 običnih p.m. + 1 invalidsko parking mesto).

Desni trotoar se formira uzimanjem delova zelenih površina ispred naše zgrade (Solunska br.23).

Osim toga postojeća stabla ispred Hotela Mona (4 stabla) se moraju poseći, jer se poziciono ne uklapaju u novoprojektovanu geometriju ulice, a novih pet stabala postavljaju se u žardinjere.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR