Glas Javnosti

TIK TOK PONOVO ŠOKIRA: Korisnici upozoravaju na novi 'SILOVANJE' izazov!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Društvena mreža Tiktok u poslednje vreme broji mnoštvo uznemirujućih i opasnih izazova u kojima učestvuju mahom deca, ponekad sa fatalnim posledicama.

Tako je u prethonih par dana na ovoj društvenoj mreži osvanuo ogroman broj video snimaka u kojima ljudi upozoravaju na jezivu ideju, na koju je navodno došla grupa od šest muškaraca iz Amerike, da se 24. april obeleži kao "Nacionalni dan silovanja", tokom kojeg je dozvoljeno se*sualno zlostavljanje.

Tragom te uznemirujuće vesti, veliki broj tiktokera odlučio je da podeli video snimke u kojima objašnjava šta će se to dešavati 24. aprila, uz savete ženama kako da se zaštite tog dana, a na sadržaje snimaka američkih kolega brzo su se nadovezali i balkanski tiktokeri.

Kako saznaje "Ju-Es-Ej Tudej", milioni korisnika društvenih mreža gledali su i delili reakcije na ovu uzmenirujuću "pretnju" na TikToku, Instagramu, Fejsbuku i Tviteru, međutim ni ovaj portal ni sam TikTok nisu uspeli da pronađu dokaze o pretnji na koju su korisnici masovno odgovarali, prenosi Blic.

"Ako neko ima planove za 24. april - NE IZLAZITE NAPOLJE!!! Postoje muškarci koji taj dan planiraju da obeleže kao Nacionalni dan silovanja", glasila je samo jedna od poruka podeljenih na Fejsbuku.

Iako se za sada radi o neutemeljenoj pretnji, ovo nije sprečilo korisnike društvenih mreža da nastave da šire paniku među svojim pratiocima, na šta nisu ostali imuni ni organi reda budući da je i nekoliko američkih policajaca podelilo video snimke u kojima prete pomenutoj "šestorki" hapšenjem.

Nema dokaza

U izjavi za "Ju-Es-Ej Tudej" TikTok je rekao kako nije pronašao navodni originalni video na svojoj platformi.

"Zaštita zajednice na našoj platformi je priroritet i ne tolerišemo sadržaj koji promoviše ili veliča se*sualne činove bez pristanka, uključujući silovanje i se*sualno zlostavljanje. Iako na našoj platformi nismo pronašli dokaze koji bi mogli da se odnose na ovu temu, naš tim za bezbednost ostaje na oprezu i uklanjaćemo snimke koji krše pravila", saopšteno je iz TikToka ovom portalu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR