Glas Javnosti

TEŠKO STANJE U KOSOVSKOJ MITROVICI: Opasnost od izlivanja i dalje postoji, Ibar pao pa opet nadošao (VIDEO, FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti/Kossev

Vodostaj reke Ibar, koja se juče posle dvodnevnih padavina, izlila iz svog korita i poplavila kuće i niske nivoe zgrada u Bošnjačkoj mahali – ulica Knjaza Miloša duž reke i Nemanjina, sinoć je blago opao. Međutim, kako upozoravaju nadležni, opasnost od ponovnog izlivanja i dalje postoji, a zbog novog naraštaja od jutros.

Iz ovog naselja juče je ukupno 120 porodica evakuisano, kako iz kuća koje se nalaze u samoj blizini reke, tako i okolnih zgrada. Istovremeno, naselje je od sinoć bez struje i vode.



Pojedini građani noćas su ipak bili kod svojih kuća, kada je sinoć nešto posle 22 časa voda počela da se povlači.

Međutim, oni danas primećuju novi porast, a kako potvrđuju iz Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Ibar je od jutros narastao za dodatnih 20 cm.


Istovremeno, ibarski kej kod glavnog mosta je i dalje pod vodom, iako je i tu primetan pad nivoa vode u odnosu na jučerašnji dan.

„Realna opasnost od ponovnog izlivanja iz rečnog korita i dalje postoji“, upozoravaju iz opštine.

Poručuju i da su nadležne institucije u stanju pripravnosti, da prate situaciju i da su spremne.

Sa druge strane, imali su poruku i apel za građane:

„Budnost je neophodna i kod svih građana na koje ovim putem i apelujemo da pomognu svojim komšijama, prijateljima i kolegama u nedaći koja ih je snašla. A najvažnije je sada sačuvati snagu i nastaviti sa gradnjom peščanih nasipa kao prvim bedemom zaštite od nabujale vode“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR