Glas Javnosti

TEHNOLOGIJA 'RIO TINTA' NAS TRUJE: UPERENI SU PROTIV ZDRAVLJA LJUDI! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Crvena voda u jezeru kod sela Slatine u dolini Jadra, koja se pojavila pre nekoliko dana, i dalje brine meštane koji čekaju izveštaje republičkih inspektora posle njihovog obilaska terena.

Da bi se saznalo šta je uzrok pojave crvene vode moraju se uzeti i analizirati uzorci vode i zemlje, kako bi se utvrdio tačan sastav i sadržaj toksičnih materija koje ugrožavaju životnu sredinu i zdravlje ljudi, kaže za Glas javnosti doktor biotehničkih nauka Danica Županski.

-Najsavremenija tehnologija koju “Rio Tinto” transportuje čak iz Australije može da bude uperena protiv saznanja stanovnika i naroda Srbije istine o pravoj veličini i karakteru zagađenja. Zapravo, kompanija može koristiti tehnologiju koja će ukloniti ukus, miris i boju iz tečnosti i isparljivih komponenti u vazduhu, tako da se može činiti da zagađenja ne postoje, jer se ne vide i ne osećaju, ali su prisutna i deluju posredno – ukazuje naša sagovornica.

-Te savremene, nama malo poznate tehnologije uperene su protiv zdravlja ljudi i mogu prouzrokovati ekološki egzodus Srba sa vekovnih ognjišta- upozorava Županski. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP