Glas Javnosti

Taksi vozila od 8. maja moraju biti bela: Kazne ogromne ako se ne poštuju pravila

Društvo
Autor: Glas javnosti

Verujem da će svi do isteka roka svoja vozila unificirati kako bi sva bila bele boje - rekao je Šapić

Od srede 8. maja, kada stupa na snagu Odluka o taksi prevozu koja je usvojena pre tri godine, sva taksi vozila moraju biti bele boje, podsetio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Kako je Šapić naglasio, taksisti su imali rok do 2024. godine da primene Odluku, a oni koji ne budu ispoštovali ove evropske standarde, snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara, a mogli bi da ostanu i bez dozvole za rad.


- Na ulicama Beograda je više od 6.000 taksi vozila i većina je svoja vozila prilagodila važećim pravilima, ostalo je oko 20 odsto njih koji to još uvek nisu uradili. Verujem da će svi do isteka roka svoja vozila unificirati kako bi sva bila bele boje. Za one koji ne ispoštuju rok, neće biti tolerancije, jer je došlo vreme da i u Beogradu taksi vozila budu unificirana kao i u svakoj evropskoj metropoli. Želimo da naš grad bude uređeniji i da građani, kao i svugde u svetu, mogu po boji vozila da prepoznaju taksi, da nemaju dilemu i da se osećaju bezbedno kada u vozilo uđu - rekao je Šapić.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR